Tulpanens dag

Imorgon, torsdag den 15 januari, firas Tulpanens dag. I år är det dessutom 25-årsjubileum för denna dag tillägnad en av våra populäraste snittblommor.
Visste ni att vi svenskar köper flest tulpaner per peson i hela världen?
Det är kanske inte så konstigt, när julen städats ut och vi står på tröskeln till ljusare tider så behöver vi något som lyser upp och ger oss hopp om våren. Och inget lyser väl upp bättre i vintermörkret som ett stort fång tulpaner i mixade färger?!

Tulpaner är en tacksam snittblomma, skär av ca 1 cm av stjälkarna och sätt dem i en passande vas med svalt vatten. Låt gärna pappret eller cellofanet sitta kvar runt buketten en stund, då får de stöd och blir rakare. Undvik att ställa din tulpanbukett i närheten av färsk frukt, frukten avger etylengas som gör att blommorna vissnar fortare. 

Kom förbi Pion imorgon och köp med dig lite vårglädje! Vi kommer ladda upp med alla möjliga sorter som passar alla smaker och stilar. Varmt välkommen!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • annika moe » Loppispyssel:  ”Bra att du har en "sitt hörna" jätte viktigt för kunden”

  • Linnea » Tacksamhet:  ”Lycka till med öppningen Josse!! :) spännande och se hur butiken ser ut! ”

  • Jonte » Hur allt började:  ”Du e så duktig!!! Jag är så stolt så du kan inte förstå!!❤️”

  • Annica Forsgårdh » Hur allt började:  ”Ett stort o varmt Lycka Till önskar jag er. Ett härligt mod tycker jag och det k..”

  • My » Hur allt började:  ”Du får nog en beställning till den 4 oktober av mig :-) återkommer /My”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln