New york flower market

Nu börjar jag få lite jobbabstinens känner jag. Tur att vi öppnar igen på måndag! Och imorgon är det dags att åka upp till Årsta för att fylla på med nya blommor och växter. Det är tomt i butiken! Var där en liten sväng igår och plockade ner julgranen och lite sånt.
Nästa vecka är det även dags för Formex och inköp till våren och sommaren, som jag längtar! Äntligen går vi mot ljusare tider.

Jag och Marcus har varit i New York i några dagar och självklart var vi tvugna att kolla in deras motsvarighet till vår Trädgårdshallen - NY Flower Market. Det är alltså en lång gata (W 28th Street) nära Chelsea, där blomstergrossisternas butiker ligger på rad. Under den varma delen av året så är trottoaren utanför fullbelamrad med blommor och växter men nu när vi var där så var det ganska tomt utanför så när som på några frusna små enar.
Överlag så tycker jag att utbudet var något sämre än här hemma men det kan ju även berott på att vi var där en tisdag. Priserna var ungefär desamma som här men kvalitén verkade skifta en hel del. Det var jätteroligt att få se hur det ser ut och prata med några av grossisterna men jag tycker nog ändå att vi har det bättre här hemma. Det är så smidigt när alla grossister ligger under samma tak, det är ordning och reda och välsorterat och enkelt att få en överblick över sortimentet. Lokalerna i NY var ofta små och trånga och med många vinklar och hörn och ibland flera rum så det var svårt att få en bra överlick, det hjälpte dock att personalen var väldigt hjälpsamma och trevliga (som här hemma!)
Det var också olika butiker för olika växter, vissa hade bara orkidéer och andra hade bara stora gröna växter. Det fanns även flera butiker som enart hade fejkblommor och krukor m.m.
Här kommer lite bilder som jag tog med mobilen så ni får ha överseende med kvalitén. Klicka på bilderna för att göra dem större.

Jag var även förbi en av mina instagramfavvisar, Flower Girl, för att se deras butik irl. Det är så roligt att träffa personerna bakom mobilkameran och se allt man sett på bild på riktigt. Mer om det i ett senare inlägg. Vi hörs snart, var rädda om er så länge!
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • annika moe » Loppispyssel:  ”Bra att du har en "sitt hörna" jätte viktigt för kunden”

  • Linnea » Tacksamhet:  ”Lycka till med öppningen Josse!! :) spännande och se hur butiken ser ut! ”

  • Jonte » Hur allt började:  ”Du e så duktig!!! Jag är så stolt så du kan inte förstå!!❤️”

  • Annica Forsgårdh » Hur allt började:  ”Ett stort o varmt Lycka Till önskar jag er. Ett härligt mod tycker jag och det k..”

  • My » Hur allt började:  ”Du får nog en beställning till den 4 oktober av mig :-) återkommer /My”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln