alternativ gran

Rumsgranen (Araucaria) har blivit ett populärt substitut till den traditionella granen. Den är perfekt för dig som kanske är allergisk mot vanlig gran eller som hatar att dammsuga barr i tid och otid. Nackdelen är att grenarna är ganska klena och inte håller för vanliga julkulor och annat pynt. Riktigt snygg är den i alla fall och finns i många olika storlekar, från minivarianter som är lagom i julgrupper till jätteexemplar.
Rumsgranen växer långsamt men på sin naturliga växtplats kan de bli upp till 50 meter höga!
Förutom att den är snygg så är den även en utmärkt krukväxt för att förbättra inomhusklimatet, den renar nämligen luften och höjer luftfuktigheten - en väldigt bra anledning att spara granen även efter jul. Dessutom är den lättskött; jorden bör hållas lätt fuktig och den klarar temperaturer ner mot 8 grader. På sommaren vill den vattnas oftare, under vintern kan du vara mer sparsam. Rumsgranen tycker om hög luftfuktighet så duscha den gärna ibland om
du vill skämma bort din gran lite extra.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • annika moe » Loppispyssel:  ”Bra att du har en "sitt hörna" jätte viktigt för kunden”

  • Linnea » Tacksamhet:  ”Lycka till med öppningen Josse!! :) spännande och se hur butiken ser ut! ”

  • Jonte » Hur allt började:  ”Du e så duktig!!! Jag är så stolt så du kan inte förstå!!❤️”

  • Annica Forsgårdh » Hur allt började:  ”Ett stort o varmt Lycka Till önskar jag er. Ett härligt mod tycker jag och det k..”

  • My » Hur allt började:  ”Du får nog en beställning till den 4 oktober av mig :-) återkommer /My”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln